Tegeltjeswijsheid: Trainen is…oefenen in kleine stapjes

Trainen is oefenen in kleine stapjes

Stap voor stap….zo heb je ooit als peuter leren lopen;-). Het trainen van mensen in bepaalde vaardigheden of attitude is niet veel anders. Wanneer deelnemers starten met onze opleiding tot professioneel trainer krijgen ze het verrassende nieuws te horen dat een deelnemer vrijwel niets leert tijdens een trainingsdag. Sommigen zijn het daar niet mee eens maar komen er later achter dat het toch wel klopt. Trainen is oefenen, oefenen en nog eens oefenen, in de praktijk dus! Daar pas wordt geleerd en wij, als trainers, mogen hooguit mee om aan te moedigen op de enerverende reis naar het aanleren van ‘nieuw’ gedrag.

Wil jij onderzoeken of het mooie vak van trainen bij je past en ben je op zoek naar een degelijke opleiding? Kom eens langs op onze (gratis) oriëntatie workshop ‘Je ontwikkeling als trainer/coach’. Meer info of je aanmelden kun je via de volgende link

Waarom deze tegeltjeswijsheden blog?

Na een halve eeuw leven in trainings-en coachingsland is het voor deze Annelies Tegel tijd geworden om haar wijsheden met haar volgers te delen. Dus blijf deze blog volgen want er komen nog heel veel wijsheden van Tegel, waar ook jij je voordeel mee kunt doen.

Geef een reactie