Tegeltjeswijsheid: Luisteren begint met zwijgen!

Luisteren begint met zwijgen!

‘Je hoort me wel, maar je luistert niet!’ Deze uitspraak kwam van mijn 12-jarige dochter toen ze thuis kwam en haar verhaal deed over wat ze op school had mee gemaakt. Ik legde beschaamd mijn pen neer en keek haar aan. Ze had gelijk. Al die tijd had ze tegen een gebogen hoofd aangepraat en nu pas had ik echt aandacht voor haar. Nu kon ik ook haar non-verbale reactie zien bij hetgeen ze vertelde. Nu werd ik niet afgeleid door waar ik eigenlijk mee bezig was, mijn planning. Nu was ik in staat om echt te luisteren! Ontdek dus wat er gebeurt als je in staat bent  écht te luisteren als coach; je hoort zóveel meer als je dat kunt!

Ben je benieuwd of het prachtige vak van coachen ook bij jou past en ben je je aan het oriënteren op een degelijke opleiding? Kom dan eens naar onze (gratis) oriëntatie workshop ‘Professioneel Coachen’.

Waarom deze tegeltjeswijsheden blog?Na een halve eeuw leven in trainings-en coachingsland is het voor deze Annelies Tegel tijd geworden om haar wijsheden met haar volgers te delen. Dus blijf deze blog volgen want er komen nog heel veel wijsheden van Tegel, waar ook jij je voordeel mee kunt doen.

Geef een reactie