Tegeltjeswijsheid: Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg!

De weg kwijt zijn, verdwalen, levert vaak verrassende en verrijkende belevenissen op! Dat moois heb je vast wel vaker gehoord maar toch vindt bijna iedereen het moeilijk om mee om te gaan. Als je verdwaalt weet je het even niet meer en dat gemis aan zekerheid kunnen wij mensen maar moeilijk aan. Waarom zouden we die onzekerheid dan opzoeken? Voortdurend wordt je verleid om op je schreden terug te gaan.

Ik zie het ook bij onze opleidingsdeelnemers: er komt altijd een moment, meestal ergens halverwege de opleiding, dat onze professionals in spé het even niet meer weten: doorploeteren ondanks het besef van onbekwaamheid, of stoppen met deze opstap naar een nieuwe carrière en lekker doorgaan in het oude vertrouwde beroep?

Maar die terugval zou echt een gemiste kans betekenen. Zoals Einstein het verwoordde: ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Je werkzame leven heeft echter veel meer te bieden als je je talenten weet te ontplooien. Trainers Academie ziet zichzelf als gids die meeloopt met haar deelnemers, die hun neiging om te verdwalen signaleert, die ze geruststelt en die ze wijst op de mooie dingen waar ze eerder nog geen oog voor hadden. De weg die ze zo volhouden is hun eigen leerweg.

Waarom deze tegeltjeswijsheden blog?

Na een halve eeuw werken in trainings- en coachingsland is het voor Annelies Tegel tijd geworden om haar wijsheden met haar volgers te delen. Blijf deze blog dus volgen want er komen nog heel veel wijsheden van Tegel, waar ook jij je voordeel mee kunt doen.

Geef een reactie