Tegeltjeswijsheid: Coachen doe je nooit alleen

Coachen doe je nooit alleen

Een coachingstraject ga je alleen aan met iemand (een coachee) als je volop vertrouwen hebt dat er een potentieel aanwezig is. Een potentieel om het vraagstuk/het probleem op te lossen. Coachen doe je nooit alleen, maar samen met je coachee. Als coach ben je afhankelijk van de inzet van je coachee en diens wil om te werken aan het vraagstuk. Die afhankelijkheid maakt het coachen ook interessant, want hoe verhoud jij je tegenover die afhankelijkheid? Wat zorgt ervoor dat jij als coach geen last hebt van die afhankelijkheid? Laat zich dat managen? Een mooie gelegenheid om weer eens te reflecteren op je houding als coach!

Wil jij onderzoeken of het mooie vak van coachen bij je past en ben je op zoek naar een degelijke opleiding? Kom eens langs op onze (gratis) oriëntatie workshop ‘Professioneel Coachen’. Meer info of je aanmelden kun je via de volgende link.

Waarom deze tegeltjeswijsheden blog?

Na een halve eeuw leven in trainings-en coachingsland is het voor deze Annelies Tegel tijd geworden om haar wijsheden met haar volgers te delen. Dus blijf deze blog volgen want er komen nog heel veel wijsheden van Tegel, waar ook jij je voordeel mee kunt doen.

Geef een reactie