Tegeltjeswijsheid: Trainen à la Cruijff: je leert pas als je het door hebt

Trainen à la Cruijff: je leert pas als je het door hebt

Mooi aan het trainingsvak is het bewustmaken van deelnemers van elke leermoment dat zij beleven. De betere trainer is daar alert op: Welke stapjes zie ik mijn deelnemers maken? Hoe passen deze in hun leerproces?

Zo’n trainer begeleidt de deelnemers daarin en is zich zeer bewust van de vier fasen van de leercirkel (volgens Maslow) die ze doorlopen. Startend op het niveau van onbewust onbekwaam worden ze bewust onbekwaam en getraind naar bewust bekwaam om – met alles dat ze geleerd hebben – te eindigen op het niveau van onbewust bekwaam! De deelnemers zijn dan, zoals de Engelsen het zo fraai uitdrukken: ‘Still confused but on a much higher level’.

Wil je meer weten over hoe je professioneel trainer kunt worden? Kom dan naar onze maandelijkse workshop ‘Je ontwikkeling als trainer of trainer/coach’. Voor meer info klik hier

Waarom deze tegeltjeswijsheden blog?
Na een halve eeuw leven in trainings-en coachingsland is het voor deze Annelies Tegel tijd geworden om haar wijsheden met haar volgers te delen. Dus blijf deze blog volgen want er komen nog heel veel wijsheden van Tegel, waar ook jij je voordeel mee kunt doen.

Geef een reactie