Oriëntatieworkshop ‘Professioneel Coachen’

Gratis oriëntatieworkshop ‘Professioneel Coachen’


Neem contact met ons op en laat je informeren over de actuele data voor deze workshop: bel ons op 088-0082288 of mail via info@trainersacademie.com Tijdens deze gratis oriëntatieworkshop krijg je concrete handvatten waarmee je je eigen professionele ontwikkeling verdere vorm en inhoud kunt geven. Ook maak je alvast kennis met enkele kerntrainers van de opleiding. Heb je al enige ervaring met  coachen opgedaan en smaakte dat naar meer? Of ben je nog volledig onervaren? Voor beiden garanderen wij een ontspannen workshop met verfrissende inzichten in je mogelijkheden met deze opleiding.

Doelen

 • Je inzicht geven in welke fase van ontwikkeling als coach je je bevindt
 • Je helpen je eigen leerdoelen te formuleren voor je opleiding
 • Je laten reflecteren op de betekenis van de te doorlopen ontwikkelingsfasen
 • Je laten kennismaken met vakbenadering, aanpak en opleidingswijze van Trainers Academie
 • Je leren kennen om samen te kunnen bekijken of deze opleiding jou biedt wat je zoekt

Programma

 • Korte kennismaking
 • Brainstorm over het profiel van de professional coach
 • Waar sta ik als professional en waar wil ik over een jaar staan?
 • Onze visie op coachen
 • Je ambities en ontwikkelingstraject als professional
 • Past deze deeltijd opleiding bij jou?
 • Wat heeft Trainers Academie je te bieden (vragenronde)
 • (bij de borrel:) Napraten over die laatste vraag

Verzorging
De workshop, met maximaal 20 deelnemers, wordt vanuit Trainers Academie verzorgd door de kerntrainers/coaches.

Aansluitend informele borrel en napraten.

De workshop biedt maximale ruimte voor je vragen, is onverbindend en bedoeld om je te helpen kiezen:

Wil je:

 • ontdekken waar je staat als coach?
 • de sfeer proeven bij Trainers Academie?
 • een kerntrainer van de opleiding leren kennen?
 • samen met gelijkgestemden praten over het vak van coach?
 • gratis en zonder verdere verplichtingen ontdekken hoe het zou zijn om de opleiding tot coach bij ons te volgen?

Neem dan beslist deel aan de (gratis) oriëntatieworkshop of vraag een persoonlijk gesprek; we helpen je graag verder!

 

 

De opleiding tot Professional Coach biedt ook plaats voor beginnende coaches; tijdens de opleiding doe je veel praktijkervaring op omdat je met minimaal drie oefenklanten vijf coachgesprekken gaat voeren. Naast het feit dat deze coachgesprekken worden opgenomen, zodat je directe feedback kunt vragen van je supervisor, krijg je ook evaluaties door jouw oefenklanten.
Kortom, wanneer je de opleiding verlaat kun je bogen op coachervaring van minimaal 15 gesprekken.

Ook wanneer je al eens coachgesprekken hebt gevoerd die je goed afgingen, kun je terecht bij de opleiding Professional Coach. In ons traject van ongeveer acht maanden wordt je uitgedaagd om in supervisiegesprekken te laten zien hoe jij je professioneel ontwikkelt. Ontwikkel je eigen stijl als coach en laat je ‘best practice’ zien op het officiële examen!

Onze (gratis) oriëntatie workshop ‘Professioneel Coachen’ wordt maandelijks georganiseerd.

Houd onze website in de gaten voor de eerstkomende datum voor deze workshop. Bij 6 of meer inschrijvingen gaat ‘ie door. Als je je aanmeldt, rekenen we op jouw komst. Laat het ons svp 24 uur van tevoren weten als je onverhoopt verhinderd bent. Dat scheelt een boel misverstanden!

Locatie

Deze workshop reist door heel Nederland dus elke maand een andere locatie. Zie ‘praktische informatie’ voor de eerstkomende locatie.

Nieuwsgierig? Meld je dan meteen aan voor deze workshop!

Graag stellen we voor

De kerntrainers

De workshop wordt verzorgd door één van de kerntrainers en de programmamanager van de opleiding

Annelies Tegel

Annelies Tegel

Directeur en programma manager

Directeur en programma manager

Meer informatie over deze opleiding

Informatieve video

Praktische informatie over de oriëntatieworkshop ‘Professioneel Coachen’

Tijden
neem contact met ons op en laat je informeren over de actuele data voor deze workshop: bel ons via 088-0082288 of via mail info@trainersacademie.com
Tijd: 14.00 – 17:00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur en na 17.00 uur is er nog tijd voor napraten bij een drankje).

Locatie
de Bannink, Banninkslaan 4, 7427RE Deventer. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is er gratis.

Inschrijven voor de opleiding Professional Coach:
Je kunt nu inschrijven voor de opleiding professional coach bij Trainers Academie die in het najaar 2020 start. De opleidingsdagen zijn binnenkort te vinden onder deze tekst :

 • In 2020: binnenkort bekend
 • Examendag: binnenkort bekend
 • Diplomadag: binnenkort bekend
 • Direct inschrijven kan ook: Het online inschrijfformulier vindt je hier. Samen beoordelen we je definitieve toelating op basis van je CV en een intakegesprek. Bij de inschrijfkosten zijn alle kosten inbegrepen, dus:
 • onbeperkte coaching
 • alle vakliteratuur
 • alle accommodatiekosten
 • participatie in deelnemersprojecten en intervisiegroepen
 • toegang tot TFC Trainingsmedia
 • toegang tot MyTA, onze LMS
 • examen- en diplomakosten (excl. eventueel herexamen)

Ook de eventuele financiering en fiscale faciliteiten zien wij als je leerweg, dus wij helpen je er graag mee.

Toelatingsprocedure voor de opleiding Professional Coach
Voor je toelating tot deze registeropleiding worden criteria gehanteerd betreffende je functioneren (denken en werken) op HBO-niveau, je affiniteit met coachen en je leermotivatie. Voor de afweging van deze criteria maken wij gebruik van:

 • beoordeling van je cv
 • rapportering van je 360º-feedbacktest (minimaal 2 respondenten)
 • persoonlijk intake-gesprek met programmamanager van de opleiding

Je hebt diverse mogelijkheden om te verkennen of de post HBO opleiding Professional Coach bij je past:

 • Je kunt de uitgebreide opleidingsinformatie als pdf downloaden om rustig na te lezen
 • Je kunt gratis onze 360º-feedbacktest aanvragen om te zien hoe competent je nu al bent
 • Je kunt vrijblijvend en kosteloos aan een oriëntatieworkshop deelnemen, iedere maand. Meld je aan
 • Je kunt eens binnenlopen op onze informele bijeenkomst op iedere laatste vrijdagmiddag van de maand
 • Je kunt ook een persoonlijk (vrijblijvend) loopbaangesprek of intake aanvragen, waarin wij klankbord voor je kunnen zijn.
Download

Documentatie

Je kunt hier de volledige documentatie van de opleiding Professional Coach downloaden. Je vind hierin uitgebreide informatie over onze visie en missie, de inhoud van de opleidingsdagen, onze kerntrainers en de examendagen. Dus laat een paar gegevens achter en lees alles wat je wilt weten over de opleiding Professional Coach!

Antwoord

Veel gestelde vragen

Wij hebben onze best gedaan om de meest gestelde vragen te verzamelen en op deze site te plaatsen samen met de antwoorden. Mocht jij een vraag hebben die we nog niet vermeld hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen; we beantwoorden je vraag graag persoonlijk. Bel ons op 088-0082288 of 06 27 654 467

Hoe vaak wordt deze opleiding gegeven?

De opleidingen Professional Trainer en Professional Trainer/Coach verzorgen wij twee keer per jaar: in het voorjaar (maart) en in het najaar (september of oktober).
De opleidingen Professional Coach en HRD Adviseur starten in de maanden maart/april en oktober/november.

Het eerste verschil zit ‘m in het aantal opleidingsdagen: voor de trainersopleiding zijn dat er 20 (10 blokken van 2 dagen) en voor de coachopleiding zijn dat er 13 (13 losse dagen meestal op een dinsdag of donderdag).

Verder leiden we tijdens de opleiding op om, samen met de groep, een leerproces te doorlopen waarbij de trainer de deelnemers  in de groep individueel stap voor stap begeleid. Als trainer heb je te maken met de groepsdynamica (denk aan onderstroom en weerstand). Je zult dus moeten weten welke interventies je kunt inzetten om het proces goed te laten verlopen.
Als coach heb je te maken met een individu die een specifieke vraag heeft rondom werk, privé of persoonlijke groei. Belangrijk is dat je leert jezelf in te zetten in het coachingsproces en er te kunnen zijn, in het moment zodat je een coachee op alle niveaus kunt helpen. Als coach ben je zelf het belangrijkste instrument.

Het is verstandig om onze (gratis) oriëntatieworkshops ‘Je ontwikkeling als trainer/coach’ of ‘Professioneel Coachen’ te volgen om een goed beeld te krijgen van de verschillen. Meld je aan of kijk voor meer info op de volgende pagina van deze site: oriëntatieworkshops

Dat is ook lastig! Veel van de documentatieteksten zijn overgenomen van elkaar en iedere opleider heeft tegenwoordig wel lovende testimonials. Om toch te ontdekken welke opleiding nou juist goed bij jou past ontwikkelden wij De Keuzewijzer, die je hier kunt downloaden.

Wij hebben alle redenen waarom deelnemers voor ons kiezen eens op een rijtje gezet: ’20 redenen waarom deelnemers voor ons kiezen’. Misschien vind je het interessant om die eens te lezen? Klik hier voor de lijst: 20 redenen…

De achtergrond van onze deelnemers is zeer divers: van acteur tot beleidsmedewerker bij de overheid en van instructeur bij defensie tot flamingo danseres. In iedere branche wordt wel getraind! De gemiddelde leeftijd van onze deelnemers ligt  boven de 35 jaar.
Voornaamste criterium om in te kunnen stromen is of je minimaal HBO werk- en denkniveau hebt en of je leerwensen matchen met ons aanbod. Dat laatste zoeken we samen uit tijdens een persoonlijk intakegesprek van circa 1 tot 1,5 uur.
Ons advies is om in gesprek te gaan met afgestudeerden; vraag de programmamanager Annelies Tegel of zij je met iemand kan koppelen die de opleiding heeft doorlopen of nog doorloopt. Zij helpt je graag!

Nee, dat is zeker geen belemmering! Je kunt je ook inschrijven voor onze opleidingen als je nog geen ervaring hebt. De groep stellen we zo samen dat de verhouding ongeveer 50% met trainingservaring is en 50% zonder of met weinig trainingservaring. Wij geloven erin dat zowel de ervaren als de onervaren deelnemers genoeg leren van wat onze kerntrainers ze aanbieden.

We stimuleren wel dat je tijdens de opleiding vlieguren gaat opdoen als trainer; het is zeker niet verplicht maar het helpt je ontzettend goed bij je ontwikkeling als trainer. Kijk maar eens op onze pagina met samenwerkingspartners; dit zijn de bedrijven/instellingen die bereid zijn je de vlieguren te geven: samenwerkingspartners

Ja, die vraag is best lastig! Het vraagt in ieder geval grondig onderzoek!
Maar, dat bieden wij je zeker: kom eens naar onze (gratis) oriëntatieworkshops toe: ‘Je ontwikkeling als trainer/coach’, Professioneel Coachen’ of ‘Hoe kijk jij naar HRD?’ Je proeft dan de sfeer, ontmoet een kerntrainer, de programmamanager en je kunt alle vragen stellen die je wilt! Kijk hier voor meer info. Verder kunnen wij je in contact brengen met een afgestudeerde zodat je ook hem of haar kunt vragen naar de ervaringen. En misschien vindt je het interessant om eens langs te komen op een TA Friday (elke laatste vrijdag van de maand); daar lopen altijd wel tien afgestudeerden rond! Als laatste mogelijkheid bieden wij je een (vrijblijvend) gesprek aan met de programmamanager om samen te onderzoeken wat je leerwensen zijn en of die passen bij ons opleidingsaanbod. Als dat niet zo is, zullen we je dat ook zeggen.

In principe schijf je in voor een opleiding die wordt afgerond met een (praktijk-) examen. Om dit examen te kunnen doen, moet je aan een paar voorwaarden voldoen:

 1. je bent 95% van de opleidingsdagen aanwezig geweest
 2. je hebt de zes intervisiebijeenkomsten bijgewoond
 3. je portfolio met daarin praktijkopdrachten is volledig en goedgekeurd door de programmamanager

Zodra je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een diploma van CPION met daarop de titel  ‘gediplomeerd trainer’ en een uniek registratienummer. Dat nummer wordt opgenomen in het Landelijk Register Deelnemers, bijgehouden door het bureau van CPION. Op de site van CPION lees je wat de certificering precies inhoudt.

Dat hangt ervan af welke opleiding je gaat volgen! Wij geloven echter niet in goeroe-gedrag door de gehele opleiding door één trainer te laten verzorgen. Dus even heel concreet:
Voor de opleiding Professional Trainer:10 opleiders, 3 coaches en 2 examinatoren
Voor de opleiding Professional Coach: 3 opleiders, 2 coaches en 2 examinatoren
Voor de opleiding Professional Trainer/Coach: 13 opleiders, 3 coaches en 4 examinatoren
Voor de opleiding HRD Adviseur: 4 opleiders, 1 coach en 1 examinator.
Al onze examinatoren zijn externen, dezen hebben dus geen bemoeienis met de opleiding.

 

1 Reactie

 • Eleanore Merrill
  Posted 19 februari 2019 14:56 0Likes

  Hallo!
  Ik zal even via de mail een directe benadering zoeken, wil heel graag meer weten over de academie en de mogelijkheden om met jullie meer te leren.
  Vriendelijke groeten, Elanor

Geef een reactie