Over Trainers Academie

Trainers Academie is een instituut met een historie van enkele decennia: in 1996 zijn hier de eerste professionele trainers van Nederland opgeleid. Oprichters van het instituut, met haar eigen opleidingslocatie aan de Prins Hendrikkade te Amsterdam, waren Annelies Tegel en haar toenmalige partner. Beroemde voortrekkers in het vak zoals Frank Oomkes, Jan Remmerswaal en Peter Gerrickens, verbonden hun naam aan de beginjaren van de academie.
De trainersopleiding bleek zeer succesvol en als spoedig volgde een soortgelijke opzet voor de coachopleiding en voor een combinatie van beide opleidingen. Van meer recente datum zijn de opleidingen tot HRD Adviseur en de korte opleiding Acquisitievaardigheden voor HRD professionals. Met dit compacte aanbod kan Trainers Academie nog steeds worden gezien als gespecialiseerde opleider.

In de afgelopen twintig jaar hebben al zo'n 1000 deelnemers hun erkende post-HBO diploma behaald aan Trainers Academie. Met het merendeel daarvan wordt nog regelmatig contact gehouden in onze 'Community of Practice'.

Na 10 jaar zelfstandig opereren ging Trainers Academie verschillende strategische samenwerkingen aan waaronder ook met TFC, de aanbieder van trainingsmedia. Vanuit die samenwerking heeft de academietoegang tot unieke diensten zoals didactische werkvormen, feedbacktesten en trainingsvideo's. Ook is in die periode een professionaliseringsslag gemaakt door de opbouw van een digitale leeromgeving (LMS).
De opleidingen aan de academie zijn in de loop van de jaren steeds verder geperfectioneerd, maar in hun kernopzet ongewijzigd. Van onze achttien opleiders en examinatoren is het overgrote deel al meer dan tien jaar aan de academie verbonden.

Nog precies als in de begintijd heeft Trainers Academie een voortrekkersrol in het vak. Er zijn talrijke andere opleiders bijgekomen, maar op hun websites en in hun cursusopzet zijn de opzet en uitvoering van de academie als 'bakermat' van trainersopleidingen heel herkenbaar. Sommige minder vaardige aanbieders schromen zelfs niet om onze termen en formuleringen letterlijk te kopiëren. Het maakt kiezen voor deelnemers niet gemakkelijker, maar we beschouwen dit toch maar als compliment.

Trainersacademie_IMG_0690_HighRES
Unknown
Wat over ons gezegd wordt

Testimonials

Blijf in contact met ons!

Een impressie van TA Friday's; ons maandelijks terugkomend event

Iedere laatste vrijdagmiddag van de maand ontmoeten wij elkaar tijdens een TA Friday; een 'netwerkbijeenkomst' voor alumni en huidige deelnemers waarbij we ook altijd een uurtje aan de slag gaan met een specifiek thema/onderwerp afgestemd op het trainer- en coachvak. Ook gasten zijn van harte welkom om, onder het genot van een drankje, op deze informele manier kennis met ons te maken.

fotogalerij

Een impressie van onze activiteiten

  • DSC_7477
  • image
  • _DSC5687
  • DSC_7700
  • DSC_7711
Directeur Trainersacademie

Annelies Tegel

Trainers Academie is circa 30 jaar geleden opgericht door Annelies Tegel (1967), nadat zij ontdekt had dat er geen opleidingen tot trainer waren in Nederland. Zij bouwde het opleidingsinstituut uit met een team bestaande uit 17 opleiders.
Deze kerntrainers hebben hun sporen in dit vak verdiend. Zij beschikken over:
• ruime beroepservaring als trainer, coach of adviseur
• kennis over thema's rond training, opleiding, coaching en advies
• vaardigheden om organisatievragen te analyseren en leerprocessen te ontwikkelen
• vaardigheden om te adviseren over organisatiegerichte opleidingen