Mensen zijn doorlopend bezig om jóu een betere professional te maken”

Hanneke Zumker volgde de opleiding tot Professional Coach in 2013 en heeft tegenwoordig een eigen coachingpraktijk Eigen Kracht Coaching.

“Wat mij het meest aansprak”

Job Kummer deed zowel de opleiding tot Professional Trainers alsook tot Professional Coach.

Het is hard werken, ook aan jezelf!

martijn-jebbink“Ik heb gekozen voor de coachopleiding van Trainers Academie onder meer vanwege een aantal praktische zaken: Trainers Academie biedt een gecertificeerde opleiding, de opleidingslocatie is goed bereikbaar en de mogelijkheid om onbeperkte coaching te krijgen. Na de introductieworkshop o.l.v. één van de hoofdtrainers van de opleiding wist ik het zeker: hier voelde ik me op m’n gemak. Tijdens de opleiding en vooral ook door het voeren van de coachingsgesprekken heb ik geleerd om echt het gesprek aan te gaan met een ander. Het lukt me steeds beter om op intuïtie te coachen en niet met mezelf bezig te zijn maar met de klant. Trainers Academie geeft veel ruimte voor oefenen en dat helpt om vooruit te komen. De coaches i.o. helpen elkaar ook. Zo bespreek je dilemma’s met je buddy en zijn er intervisiegroepen.

Als je wilt starten met een coachopleiding, moet je wel echt bereid zijn om hard te werken, ook aan jezelf! Voor mij was dit een vrij hobbelig pad, maar als ik terugkijk ben ik blij en trots. Op dit moment ben ik actief als coach in mijn eigen onderneming, daarnaast werk ik binnen de rijksoverheid aan duurzame bedrijfsvoering en mediation.”

 Martijn Jebbink, Projectleider Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties

“Het sterke contact tussen de docenten en leerlingen”

Otto Duijs behaalde zijn diploma Professional Coach op 2 juli 2017

De opleiding heeft mij het gereedschap gegeven om mee te werken

ineke-maliepaard“In oktober 2009 ben ik begonnen met de opleiding voor professional coach bij Trainers Academie. Voor ik hieraan begon, heb ik eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de  mogelijkheden bij diverse opleidingsinstituten. Vanwege de prijs-kwaliteitverhouding, de erkende opleiding, het aanbod en de werkwijze heb ik gekozen voor Trainers Academie. Dat ik daarvoor ruim twee uur moest reizen, heb ik er graag voor over gehad.

Wat de opleiding mij heeft gebracht? Woorden die mij spontaan te binnen schieten zijn: balans, zelfvertrouwen, mijzelf kwetsbaar durven opstellen. Wellicht was dit al in ontwikkeling, maar de feedback tijdens de opleiding, de samenwerking met de trainers/coaches en de medestudenten heeft er zeker in positieve zin toe bijgedragen.

 Gaandeweg de training werd me duidelijk hoe ingenieus alle onderdelen op elkaar aansloten en inspeelden. De theorie kreeg betekenis door de oefeningen, werkvormen en discussies. Veel aandacht werd besteed aan luisteren en het stellen van vragen. Het lijkt simpel en is toch lastig. De opleiding heeft me het gereedschap gegeven om mee te werken. Het krijgt betekenis door te oefenen met studiegenoten en met ‘oefenklanten’. Tenslotte geldt zoals bij veel opleidingen: in de praktijk moet blijken wat je er daadwerkelijk van hebt geleerd.

 Inmiddels ben ik nu een jaar actief met mijn bedrijf ‘Aventura Coaching & Consultancy B.V.’ op het gebied van coaching, interimmanagement, projectmanagement en organisatieadvies. Ik richt me op het onderwijs, de overheid en op non-profitorganisaties. De tijdens de opleiding opgedane kennis, kunde en vaardigheden gebruik ik niet alleen tijdens het coachen maar ook bij mijn andere activiteiten, bijvoorbeeld als leidinggevende.” 

Ineke Maliepaard MBA, Directeur Aventura Coaching & Consultancy B.V.

 

Links- of rechtsom, altijd vooruit!

Lees testimonials over de opleiding tot Professional Trainer hier.