Het beste oordeel luidt: ‘The proof of the pudding is in the eating.

Voor dit vak betekent dat: niemand beter dan een deelnemer zelf kan het oordeel vellen hoe goed een opleiding is.

Die gedachte is precies wat beoordelingsinstituut CEDEO bezielt om deelnemers na afronding van hun opleiding naar hun tevredenheid te vragen. Nauwkeurig wordt daarbij doorgevraagd naar hun oordeel over de tien belangrijkste aspecten van de opleiding. Zo’n opleiding krijgt pas de begeerde Cedeo-erkenning als tenminste 80% van de benaderde oud-deelnemers ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ is.

Trainers Academie verwerft die erkenning eigenlijk alle jaren wel. Maar onze lat ligt hoger, we willen het beste oordeel, daar werken we hard aan en daar slagen we in:

In het meest recente klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO (eind 2017) behaalde Trainers Academie een oordeel van maar liefst 99,4 van de 100 kwaliteitspunten.

Van alle gespecialiseerde aanbieders van opleidingen tot trainer of coach is dit de veruit het beste oordeel!

Onze inspanningen voor permanente verbetering treffen dus doel.

Alvast enkele uitspraken van oud-deelnemers uit dit rapport:

“Als je ziet wat je voor deze investering terugkrijgt, kun je niet anders dan uiterst positief zijn. De training geeft je heel veel toepasbare praktische waarde en een bijzonder waardevol netwerk. Daarin is deze opleiding uniek.”

“De trainers zijn goed tot uitmuntend.”

“De opleidingen hebben een bijzonder persoonlijk karakter. De kandidaten worden echt individueel begeleid.”

“Dit is een van de mooiste cadeautjes die ik mezelf in de afgelopen jaren heb gegeven. Ik kwam er al op dag één achter dat, wat ik al jaren doe, veel beter kan.”

Om het hele CEDEO-rapport over onze opleiding te downloaden klik hier. Met gepaste trots citeren we nu uit dit CEDEO rapport de meningen over de verschillende opleidingsaspekten. En waar dat uitkomt geven we er ook een kleine reactie op zo’n oordeel:

Oordeel over tevredenheid opleiding/samenwerking totaal:

Alle respondenten zijn tevreden tot zeer tevreden over de opleidingen met een open inschrijving van Trainers Academie:

“De opleiding heeft mij de vonk gegeven om voor mezelf te beginnen.”

“Ik had verwacht dat ik in deze opleiding nieuwe tools en skills als coach op zou doen, maar ik heb zoveel meer gekregen. Ik heb veel geleerd over mijn eigen functioneren en hoe dat te verbeteren.”

“Door de groepsdynamiek zijn alle sessies inspirerend.”

“De trainers zijn specialisten in hun vakgebied en hebben hun eigen stijl. Zo ervaar je een volledig pallet aan mogelijke werkwijzen.”

“Je reflecteert op je eigen handelen in de praktijk en in de training. Dat is bijzonder leerzaam, want die reflectie leer je ook na de training zelf toe te passen.”

Alle gesproken referenten zouden het instituut desgevraagd bij een collega aanbevelen en allen overwegen zij nog een training bij het instituut te volgen, aldus het Cedeo rapport.

Onze reactie: we blozen van trots met dit oordeel en zien ieder van onze geslaagden graag weer op ons ‘honk’ verschijnen, om ze te begeleiden naar een ‘next level’ in dit prachtige vak.

Oordeel over het voortraject:

Ik wilde een trainersopleiding volgen en had verschillende collega’s gevraagd om een top-vijf te maken van opleidingen die zij gevolgd hadden. Trainers Academie was hierin de enige terugkerende factor.”

“Ik werd gecoacht door iemand die voor Trainers Academie werkt. Ik had een goede indruk van hem, dus toen ik een opleiding wilde gaan volgen waren zij de eerste waar ik informatie opvroeg.”

“Dit was het eerste instituut waar ik informatie opvroeg en ik ben na de introductieworkshop meteen blijven hangen. Het heeft door mijn werkgever wel even geduurd voor ik me definitief inschreef. In de tussentijd werden mijn vragen steeds geduldig beantwoord.”

Onze reactie: ja, we weten dat er soms tijd voorbijgaat om obstakels te overwinnen. Maar als de ‘klik’ er is verliezen we elkaar niet meer uit het oog en zal ook het het geschikte moment voor je opleiding er wel komen.

Oordeel over het opleidingsprogramma:

“Tijdens het intakegesprek kreeg ik het programma te zien met de onderwerpen die we tijdens de training zouden behandelen en de data die daarvoor ingepland waren. Zo wist ik precies van moment tot moment wat ik kon verwachten.”

“Het programma werd tijdens de introductieworkshop gecommuniceerd, maar staat ook uitgebreid op de website. Dat was voor mij dus helemaal helder. Er wordt ook duidelijk aangegeven dat na iedere training het hele programma enigszins kan worden aangepast. Het is dus dynamisch. Het doel is om de opleiding steeds te verbeteren.”

Onze reactie: transparantie is mooi; we zijn niet benauwd dat collega-instituten zomaar onze programma’s kopiëren. De onderscheidende kwaliteit zit immers niet in de omschrijving maar in de uitvoering ervan.

Oordeel over die uitvoering:

“De trainingen zijn erg praktijkgericht. De situatie van de deelnemers wordt vaak als uitgangspunt gebruikt. Verder worden er zeer diverse werkvormen ingezet, zodat je voor je eigen praktijk inspiratie opdoet.”

“De coachingsoefeningen die gedoceerd worden, onderga je zelf ook. Zo ervaar je wat je zelf gaat uitvoeren. Op die manier wordt de theorie heel praktisch gebracht. Vervolgens ga je er zelf mee aan de slag met een aantal coachees. Die gesprekken worden opgenomen en daar reflecteer je op, samen met de docent. Zo krijg je diep inzicht in je eigen handelen.”

“Theorie en praktijk worden op een prettige manier afgewisseld. Vanuit de theorie zet je tools in. Op die manier krijg je feeling met het onderwerp. De reflectie met de docent is daarbij heel waardevol, omdat je zo je eigen handelen leert aanscherpen.”

Oordeel over onze opleiders:

“De trainers behoren tot de top in hun vakgebied. Ieder heeft een eigen manier van werken. Het is interessant te zien dat je met verschillende stijlen een uitstekende training kan geven.”

“Ik voel me serieus genomen. De trainers voelen de deelnemers uitstekend aan en reageren op gepaste wijze. Je merkt dat het stuk voor stuk ervaren mensen zijn.”

“De trainers werken uitstekend samen. Ze zijn oprecht en hebben persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Ze stellen zichzelf kwetsbaar op in hun rol als trainer. Dat zorgt voor een heel open sfeer waarin iedereen vragen kan stellen.”

“Het is duidelijk dat de trainers die elkaar opvolgen elkaar briefen over de voorgaande training. Zo ontstaat er eenheid in het programma.”

Onze reactie: Met het inzetten van een gevarieerd team toptrainers en –coaches hebben we het onszelf niet gemakkelijk gemaakt, maar die moeite wordt dus beloond: 20% van de deelnemers geeft het oordeel ‘tevreden’ en 80% het oordeel ‘zeer tevreden’ over de opleiders. Zo’n hoge score zag Cedeo niet eerder!

Oordeel over het trainingsmateriaal:

“Je krijgt een hele stapel boeken. Die kun je lezen ter voorbereiding op de training, of als naslagwerk gebruiken. De informatie over de training staat op papier en is ook digitaal te vinden via de online leeromgeving.”

“Je hebt zelf de keuze of je het online materiaal uitprint of digitaal bewerkt en meeneemt. Het is fijn dat je die vrijheid hebt. Zelf vind ik het prettig om digitaal te werken. Zo heb ik altijd mijn spullen bij me.”

Onze reactie: Materialen zijn hulpmiddelen, soms onmisbaar dus door ons met zorg geselecteerd, maar ze zijn wel altijd ondergeschikt: de deelnemer mag zich erdoor geholpen voelen maar niet erdoor beperkt.

Oordeel over onze twee accommodaties te Amsterdam en Deventer:

“Het Hilton Hotel is uitstekend bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station. We hebben daar de beschikking over een keurige ruimte. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam.”

“De training wordt gegeven op een toplocatie in Amsterdam. Alles is er perfect verzorgd.”

“Het kost even wat meer moeite om in Deventer te komen, maar het is die moeite meer dan waard. In een andere omgeving denk je over bepaalde zaken ook weer anders na. De combinatie is uitstekend.”

“Dat (Landgoed de Bannink bij Deventer) is misschien nog wel mooier dan het Hilton. Het ligt in een prachtige omgeving, waardoor je ook even naar buiten kunt.”

Onze reactie: We denken dat het voor aankomende trainers goed is om met zeer verschillende soorten accommodatie te werken; ook dat weerspiegelt alvast de praktijk. En als de moeite van het reizen wordt beloond met kwaliteit, heeft niemand een probleem, toch?

Oordeel over examen en natraject:

“Dit (onze praktijktoets) is veel beter dan een schriftelijk examen. Je past toe wat je hebt geleerd.”

“Het is zeker niet gegarandeerd dat je slaagt, maar dat vind ik juist sterk. Dit levert waarde voor degenen die wel in één keer slagen, maar ook voor degenen die moeten herkansen. Als je niet in één keer slaagt wordt je uitstekend begeleid om uiteindelijk toch tot het gewenste resultaat te komen.”

“Ook wordt er ruim de gelegenheid geboden om na afloop van het traject vragen te stellen. Alle trainers en coaches bieden dat aan en ook de directeur staat open voor vragen.”

Onze reactie: Ook al geven alle referenten als oordeel tevreden tot zeer tevreden, wij denken dat het altijd nog beter kan. Dus toch weer iedere keer: evalueren, leren en iets nog beters proberen. Die attitude zit in ons bloed, dus ook bij onze directeur.

Oordeel over de organisatie en administratie:

“Absoluut professioneel!”

“De trainingen worden uitstekend voorbereid en alle benodigdheden staan altijd netjes klaar. Ook is er eenvoudig contact te leggen per telefoon of e-mail.”

“Er was een keer een trainer ziek. Dat is uitstekend opgevangen. Voor die dag is een vervangende trainer ingezet en wij hebben er verder vrij weinig van gemerkt.”

“Als er een wijziging is wordt daar zeer duidelijk over gecommuniceerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.”

Onze reactie: Organiseren blijft mensenwerk, dus er kan altijd iets anders gaan dan bedoeld, maar onze betrokkenheid straalt kennelijk af op de deelnemers. Dat is ook voor hun eigen ontwikkeling leerzaam.

Oordeel over ons relatiebeheer:

“Ik kan er (gedoeld word op onze gratis TA-Friday bijeenkomsten) niet iedere maand bij zijn, maar als het in de agenda past, kom ik. Het zijn trainingen die je verder kunnen helpen als trainer en als ondernemer.”

“Je merkt echt dat je onderdeel bent van een steeds groter wordende groep van oud-deelnemers. Dat heeft echt impact. Je komt eenvoudig in contact met bijna duizend professionals.”

“De relatie die je met je trainers en begeleiders opbouwt gaat verder dan de training. Als je vragen hebt kun je bij hen terecht.”

Onze reactie: Netwerken is van vitaal belang voor professionals, ongeacht of je na de opleiding ZZP’er of medewerker wordt. Als lang gevestigd opleidingsinstituut kunnen wij een fundament aanbieden voor dat netwerken, dus dat doen we met plezier.

Oordeel over de prijs-kwaliteitsverhouding:

“Voor de inschrijving dacht ik: ‘Jeetje, wat een dure opleiding’ en nu ik het hele traject heb afgerond denk ik: ‘Jeetje, wat was dat goedkoop’. Het heeft me ontzettend veel opgeleverd.”

“Als je ziet wat er voor dat geld gedaan wordt en wat het je vervolgens in je werk oplevert, vraag je je niet veel meer af over de gevraagde prijs. Het is een gepast bedrag.”

Onze reactie: We blijven bij de keuze die we 20 jaar geleden maakten: Trainers Academie wil de beste zijn. Dan weet je dat we kosten maken waarmeer we nooit de goedkoopste kunnen zijn. Het is jammer als  die kosten voor sommige deelnemers toch een drempel vormen, maar daar is in overleg vaak nog wel een mouw aan te passen.

En verder?

Tot zover over het actuele Cedeo oordeel. Waren er ook kritische opmerkingen? Nou, nee, hooguit de suggestie om onze informele TA-Friday’s ook eens in het midden van het land te organiseren. Dat hebben we dus prompt gedaan en zullen we zo nu en dan herhalen. Wil je hele rapport in detail graag inzien? Geen probleem, downloaden kan hier.

Ben je nieuwsgierig naar het oordeel over andere opleiders of wil je de scores vergelijken? Bezoek dan de CEDEO site waar je volledige rapporten over alle beoordeelde opleiders kunt downloaden.